Autoweek: 'Dacia Sandero vooralsnog populairste auto van Europa'

Body

Autoweek journalist Lars Krijgsman: "De Tesla Model Y was vorig jaar de populairste nieuwe personenauto van Europa. In de eerste drie maanden van dit jaar is het niet de Model Y, maar de nuchtere Dacia Sandero die aan de leiding gaat. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Dataforce die Automotive News publiceert. De Dacia Sandero was ook vorig jaar in Europa weer de populairste auto onder particulieren. De meest geregistreerde nieuwe personenauto was het echter niet, dat was immers de Tesla Model Y. Uit voorlopige cijfers van Dataforce blijkt dat de Sandero in de eerste drie maanden van dit jaar in ieder geval wél aan de leiding gaat."

Dacia Sandero populairste auto van europa

Uit de cijfers - waarin bijna alle autoregistraties in de EU én die van IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland én het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen - blijkt dat er in de eerste drie maanden van dit jaar al 70.567 Dacia's Sandero zijn gekentekend. Dit markeert een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Sandero's succes is te danken aan een eenvoudige formule: een praktische en betrouwbare auto met een riante uitrusting voor een zeer scherpe prijs. In een tijdperk van stijgende kosten en inflatie, kiest de Europese consument blijkbaar voor waarde voor geld.

"De Dacia Sandero bewijst eens temeer dat betaalbaarheid en functionaliteit nog steeds belangrijke factoren zijn voor autokopers in Europa, De auto biedt alles wat de meeste mensen nodig hebben in een auto en dat tegen een prijs die moeilijk te negeren is
Gerry Okkema, Directeur ABD
Sandero momenteel populairste auto van europa

De Dacia Sandero is een compacte hatchback die sinds 2004 op de markt is. De auto staat bekend om zijn robuuste karakter, ruime interieur en lage prijs. De Sandero is verkrijgbaar met diverse benzinemotoren en LPG-varianten. In 2021 introduceerde Dacia de Stepway-versie van de Sandero, een crossover-variant met verhoogde rijhoogte.

Image
ABD Dacia - Nieuwe Sandero - thumbnail

Sandero

Al vanaf
€17.500,-
Private lease p.m. vanaf
€344,-
Image
ABD Dacia- Nieuwe Sandero Stepway - thumbnail

Sandero Stepway

Al vanaf
€20.400,-
Private lease p.m. vanaf
€384,-